0 800 209 282
UA
RU

Який пилосос купити: традиційний чи вертикальний

Поділитися

Приблизно до 2010 року не виникало питання, який пилосос купити – це був переважно традиційний підлоговий формат зі шлангом і кабелем. Такий пилосос і зараз можна зустріти майже в кожному будинку, але все ж таки його вже стрімко почали витісняти нові вертикальні моделі. А хтось купує бездротовий пилосос як додатковий, не відмовляючись від традиційного.


Традиційний пилосос - чудовий помічник у будинку. Уявити лише прибирання без нього – часу та сил витрачалося б більше. Але все щодо. Так, порівняно з віником, пилосос зручніший та ефективніший, але є більш комфортний помічник у прибиранні – вертикальний та бездротовий.


Бездротовий пилосос розроблений, щоб зробити прибирання більш комфортним та швидким процесом. А нові технологічні розробки дозволили досягти високої потужності всмоктування сміття.


Нижче порівняємо обидва формати пилососів за параметрами, щоб мати уявлення про переваги кожного.

Який пилосос купити: традиційний або вертикальний

У ПЛАНІ ПЕРЕНОСКИ І ЗБЕРІГАННЯ

Можна сміливо сказати, що за вагою та об'ємом вертикальний пилосос становить половину традиційного. Якщо звичайний пилосос у процесі збирання потрібно перетягувати з кімнати в кімнату, вертикальний перетягувати не потрібно – він ніби продовжує руку.


Для зберігання традиційного пилососа потрібно виділити спеціальне місце, тоді як вертикальний пилосос можна залишати просто в кутку кімнати або за дверима.

Який пилосос купити: традиційний або вертикальний

У ПЛАНІ КОМФОРТУ ПРИБИРАННЯ

Від конструкції пилососа залежить і витрата сил користувача, і ефективність очищення приміщення. Враховуючи, що ідея створення вертикальних пилососів полягає у зручності, то в цьому пункті лідирує саме такий формат.


Вертикальний пилосос більш маневрений, тому може захопити більшу кількість площі. Гнучка трубка, як, наприклад, у JIMMY JV85 PRO , дозволяє зручно пилососити під меблями.


Традиційний пилосос менш гнучкий, і щоб прибрати під меблями, користувачеві доводиться нахилятися.

Який пилосос купити: традиційний або вертикальний

У ПЛАНІ УНІВЕРСАЛЬНОСТІ ПРИБИРАННЯ

Одним вертикальним пилососом можна прибрати не тільки на підлозі, але і на м'яких меблів, на полицях, в автомобілі. Така можливість є завдяки легкій вазі і конструкції, що розбирається, а також великій кількості насадок.


Вертикальний пилосос має знімну верхню частину конструкції, щоб зробити прибирання більш універсальним. Таким компактним помічником зручно очищати салон автомобіля чи м'які меблі. Широкий арсенал насадок різного формату в комплекті призначений для прибирання будь-якої зони в будинку навіть важкодоступної.


Традиційний пилосос розрахований тільки на прибирання підлоги, а для очищення меблів та полиць доводиться використовувати додаткові інструменти.

Який пилосос купити: традиційний або вертикальний

У ПЛАНІ ПОТУЖНОСТІ

На коробках пилососів часто вказують лише номінальну потужність, і десь дрібним шрифтом згадують головний показник – потужність всмоктування, від якої безпосередньо залежить ефективність збирання.


Тут на перший щабель виходять традиційні пилососи. Їхня номінальна потужність становить від 1500 до 3000 Вт, а потужність всмоктування сміття – від 250 до 480 Вт.


Вертикальні пилососи за рахунок більш компактної конструкції поступаються традиційному формату. Такі помічники добре підійдуть для щоденної підтримки чистоти в будинку. Їхня номінальна потужність варіюється від 425 до 600 Вт, а потужність всмоктування – від 125 до 200 Вт.


Як приклад, для поверхневого прибирання приміщення без килимів підійдуть малопотужні вертикальні пилососи JIMMY JV65 (145 Вт). Якщо ж розглядати пилосос для прибирання важко забрудненого приміщення, то тут підійде потужний помічник. JIMMY H9 PRO (200 Вт).


Пилосос з низькою потужністю всмоктування зможе якісно прибрати тверду підлогу, а якщо в приміщенні лежить килим або живе пухнастий вихованець, то для збирання потрібен пилосос з високою тягою.

Який пилосос купити: традиційний або вертикальний

У ЦІЛОМУ, СКАЖЕМО

І традиційний, і вертикальний пилосос – чудовий помічник у прибиранні, але кожен формат має свої переваги. Важливо знати ці сильні сторони, щоб підібрати потрібний для себе варіант.


Традиційний пилосос на відмінно впорається з генеральним прибиранням будинку. Для зручного щоденного прибирання та універсальності радимо зробити вибір у бік вертикального пилососу. А найкращим рішенням стане придбання обох форматів пилососів для різних умов.


Про те, як вибрати вертикальний пилосос, читайте в нашій статті.